Dit is het vervolg op het artikel ‘Dagelijkse tips om je huid te verzorgen’. In dit artikel gaan we onze goede gewoontes verlengen naar wekelijkse routines. Het is belangrijk om dagelijks je huid te verzorgen, maar ook wekelijks zijn er enkele tips die zeker geen kwaad kunnen.

  1. Reinig met een peeling of scrub.

Wekelijks uw huid reinigen met een peeling of scrub is een goede gewoonte. Deze verwijderen dode huidcellen wat zorgt voor regeneratie van je huid. Als je een zachte scrub gebruikt met een verzorgende olie die dode huidcellen verwijdert heb je eveneens een hydraterend en verzorgend effect door de olie.

 

  1. Kom tot rust met een rustgevend gezichtsmasker.

Voedt je huid met een rustgevend masker om de kleurtoon te verbeteren en de productie van collageen te stimuleren. Kies een dag per week om te ontspannen voor 10 à 15 minuutjes en laat het masker zijn werk doen. Niet alleen zal het je gezichtshuid verzorgen met huid-gezonde ingrediënten, maar door de onderbreking van je drukke leven zal het je ook belonen met een daling van vlekken. Studies tonen aan dat het verlagen van stress leidt tot een heldere en egalere huid.

Je kan de maskers die je gebruikt afwisselen of afstemmen op jouw huidtype. Zo raden dermatologen aan om een masker te gebruiken met de ingrediënten zwavel of houtskool voor een acne-gevoelige of vette huid. Indien je met een drogere huid te kampen hebt, kan je beter kiezen voor een hydraterende masker met ingrediënten zoals hyaluronzuur of thermaal water.

 

  1. Blijf actief.

Je zou niet denken dat je workout iets te maken heeft met je huid, maar het bezoeken van een sportclub ten minste drie keer per week verstevigt de huid en vermindert stress, die op zijn beurt burn-outs minimaliseert. Boost een keer per week je brandstofvoorraad met een eiwitten rijk dieet met omega-3 vetzuren, zoals zalm of een snack met amandelen en walnoten. Dit om ontstekingen te voorkomen.

 

  1. Verwaarloos je gereedschappen niet.

Je kan een kampioen zijn in het verzorgen van je huid, maar als je geen aandacht besteed aan de verschillende materialen die ook in contact komen met je huid kan je je goede zorgen ongedaan maken. Specialisten adviseren hun patiënten om alle make-up kwasten, mobiele telefoons, en kussenslopen wekelijks schoon te maken.