Soak off gel oftewel gellak is een eenvoudig aan te brengen lak, gelijkend op gewone nagellak maar veel sterker en blijft langer mooi zitten. Je brengt gellak aan in verschillende laagjes: prep, fuse, basecoat, color coat en dan de top coat. Sommige lagen moeten uitharden onder een LED- of UV-lamp. Gellak verwijderen doe je doormiddel van een Soak-off remover.

Hieronder ga ik een duidelijk en gemakkelijk te volgen stappenplan zetten van hoe je het beste je gellak Colour Veneer zet.

 

5 stappen voor het aanbrengen van gellak

Stap 1: Prep

De prep wordt gebruikt om de nagelplaat van de natuurlijke nagel te dehydrateren zodat je hierna het product beter kunt aanbrengen en het zorgt voor een betere aanhechting. Ze elimineert het vocht opgesloten in de nagel.

De prep vereist geen uitharding en moet dus niet onder de lamp, ze vervliegt gewoon.

 

Stap 2: Fuse

De Fuse is een primer product dat nodig is voor een goede aanhechting op de natuurlijke nagel. Ze zorgt voor een niet-zuur pH-evenwicht die helpt bij de adhesie van het product en dit resulteert in een langere draagtijd.

Ook deze laag moet niet onder de lamp.

 

Stap 3: Base

Dit is de essentiële basislaag die voor de laag van de gellak-kleur Colour Veneer moet worden aangebracht. De base fungeert als een barrière om elke kleuring van de nagel te voorkomen.

Deze laag moet wel uitharden onder de lamp: 30 seconden onder een LED lamp en 120 seconden onder een UV lamp. Breng van de base maar een dun laagje aan en blijf 1mm weg van de randen van de nagel. Als de base uithardt op de huid creëer je randjes en zo kan de gellak sneller gaan lossen.

 

Stap 4: Gellak Colour Veneer

In stap 4 ga je de gewenste kleur van de gellak erop doen. Dit is gewoon zoals je zou doen bij nagellakken, alleen moet je het wel laten uitharden onder de lamp. Ook als je 2 lagen kleur aanbrengt moet je beide lagen onder de lamp doen.

Cuccio Colour Veneer LED / UV gellak is een gestabiliseerde formule. Er is gegarandeerd geen verdamping, verdikking, verharding of vergeling bij het gebruik ervan. De gellakken zijn geformuleerd met Triple Pigmentation Technology voor volledige kleurdekking in slechts twee lagen.

 

Stap 5: Topcoat

Na het aanbrengen van de gellak-kleur Colour Veneer komt de Top laag. De hoogglanzende toplaag zorgt voor een blijvende glans over de gehele draagtijd en voorkomt krassen en scheuren.

Ook deze laatste laag moet uitharden onder de lamp: 30 seconden onder de LED lamp en 120 seconden onder de UV lamp.

 

aanbrengen van gellak

Bij Nosmetics kan je al deze producten apart kopen in flesjes van 13ml. Als je nog maar net bent begonnen met gellak kan je ook het Starterspakket voor gellak proberen.

 

 

 

Stap 6: Het afhalen van de kleverige lagen

Je nagels kunnen wat plakkerig voelen door alle producten. Deze plak kan je verwijderen door de Finishing Wipe Cleanser of de Conditioning Cleanser te gebruiken.

De Finishing Wipe verwijdert alle kleverige lagen na het aanbrengen van de gellak.

Het voordeel van de Conditioning Cleanser is dat het een finishing wipe is en dat het verzorgende oliën bevat die de huid en nagelriemen na de behandeling hydrateren.

 

Voor het verwijderen van gellak lees het artikel: 
Stappenplan voor het verwijderen van gellak Colour Veneer