Voor meer informatie over gellak of een stappenplan voor het aanbrengen van gellak kan je eerst het volgende artikel lezen:
Stappenplan voor het aanbrengen van gellak Coul Veneer

Stap 1: Vijlen

Gebruik een 100/180 vijl om de glans en topcoat (bovenlaag) van de gellak te verwijderen.

 

Stap 2: Conditioning Soak Off Solution

Doordring een wattendoekje met de conditioning Soak Off Solution door 2 keer op het pompje te duwen (deze is inbegrepen voor een zuinig en handig gebruik).

De Soak Off Solution zorgt voor een effectieve verwijdering van de Soak Off gellakken en bevat eveneens verzorgende oliën die de natuurlijke nagel beschermen.

verwijderen van gellak

Stap 3: Vastmaken op de nagel

Het gemakkelijkste is om de Soak Off Fingermates te gebruiken. Dit zijn omhulsels waar je dan het doordrongen wattendoekje in kan doen en nadien je vinger ook. Zorg er wel voor dat het wattendoekje goed bovenop de nagel zit.

Als je deze niet hebt kan je dit oplossen door met aluminiumfolie zelf een soort kapje te maken. Je legt eerst het wattendoekje op je nagel, neemt dan een klein stukje aluminiumfolie en duwt deze aan.

verwijderen van gellak

Stap 4: wacht 8-10 minuten

Laat de Soak Off oplossing 8 tot 10 minuten op je nagel zitten zodat het goed in de gellak en nagel kan intrekken.

verwijderen van gellak

Stap 5: Verwijder omhulsel

Als je de Soak Off Fingermates hebt gebruikt haal je de capsules gewoon van al je vingers, samen met de wattendoekjes.

Als je aluminiumfolie hebt gebruikt haal je deze er ook gewoon af.

 

Stap 6: Afhalen van de gellak

Met behulp van de Soak Off Remover Tool kan je nu de gellak er gemakkelijk afhalen. Je duwt de Remover Tool vanaf de nagelriem lichtjes op de nagel naar beneden en schuift naar het topje van de nagel.

Normaal zou de gellak er dan mee af moeten glijden. Als het niet in één keer lukt kan je nog eens dezelfde beweging maken voor de restjes.

verwijderen van gellak

Stap 7: Was je handen

Was je handen nu eerst met zeep en water voor het volledig reinigen van de nagels en handen in het geheel.

 

Stap 8: Nagelverzorging

Het is belangrijk om je nagels en nagelriemen goed te verzorgen. Het kan nooit kwaad om even een nagelverzorgingslak (Manicure treatment) aan te brengen tussen 2 beurten van gellak.

Ook de verzorging van je nagelriemen mag je niet vergeten. Gebruik dus even een Cuticle oil om deze te verzorgen. Deze flesjes bevatten een handige pipet waarmee je op elke nagel een druppeltje kan aanbrengen en dit is beter voor de hygiëne. 1 druppeltje is ook genoeg voor de verzorging van één nagelriem. De nagelriemolie revitaliseert de nagelranden en voedt de nagelriemen. Het geeft een verzorgende en zachte toevoeging na het behandelen van de nagels of als ze droog en/of ontstoken zijn.