The Story of Nosmetics

– Your health and nails, our care. – 

 

We vinden het belangrijk om jullie op de hoogte te houden van wat we allemaal al bereikt hebben en hoe.

Omdat het een persoonlijk pad en verhaal is, willen we dit delen met jullie.

Ons verhaal begon in mei 2016. Het ging allemaal heel snel. We kenden de producten die we nu verkopen al een paar jaar. Deze waren echter nog niet verkrijgbaar in België. Omdat men ons de vraag stelde om deze producten, waar we toen al achter stonden, te gaan verkopen in België zijn we beginnen denken. Al was het al snel duidelijk… Deze kans konden we niet laten liggen.

 Ik studeerde nog en moest nog minstens 3 jaar verder studeren om mijn diploma kinesitherapie te verkrijgen. Maar ik zeg altijd: je hebt sneller spijt van iets wat je niet gedaan hebt dan wat je niet gedaan hebt.

Ik probeer elke kans te grijpen die ik tegen kom.

 Onder de vorm van student-ondernemer ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Nosmetics.

 

Nosmetics

 

Waar staat de naam Nosmetics voor?

Mijn bedrijf is een eenmanszaak, maar niks kan je alleen. Op het eerste zicht komt de ‘N’ in Nosmetics van mijn naam Nele. Er zit echter nog wat meer achter. ‘Nos’ van het Frans en Spaans van ons en onze. Zonder de steun van mijn familie had ik de stap sowieso nooit durven zetten. Zij hebben mij enorm geholpen met de opstart en nu kan ik nog altijd op hen rekenen. Mijn mama helpt mij veel achter de schermen en op homeparty’s of beurzen.

Ook aan mijn vriend heb ik veel te danken: deze website bijvoorbeeld.  Met de hulp van zijn bedrijf Are Agency , hij is ook student-ondernemer, is deze website en webshop tot stand gekomen.

Ik vind het heel belangrijk om dankbaar te zijn en via deze weg wil ik iedereen dus ook nog eens bedanken.

 

Waar staat het bedrijf Nosmetics voor?

Nu hebben we de naam een beetje verklaard. Maar achter het bedrijf zelf schuilt nog een andere verklaring. Ik heb het altijd al belangrijk gevonden dat je je lichaam verzorgt. Hiermee bedoel ik niet dat je het moet verschuilen onder tonnen make-up. Nee, je moet fier zijn op wat je hebt gekregen. Het is echter wel het enige lichaam dat je gaat krijgen dit leven en je moet het er dus mee doen. Daarom kan je het beter verzorgen en verwennen.

Invest in your skin and body. It is going to represent you for a very long time.

Wij staan erop dat dit gebeurt met kwaliteitsvolle producten waar je op kan vertrouwen, net zoals onze persoonlijke service. Tegenwoordig weet je niet meer wat er allemaal inzit in de producten die je koopt. Je koopt dergelijke verzorgingsproducten om ondermeer je huid te verzorgen, maar deze zitten dan vol met allerlei chemische producten. Hierin maken wij het verschil. Al onze verzorgingsproducten zijn gemaakt op natuurlijke basis en met kruidenextracten. Dat maakt het verschil voor Nosmetics en de huid die jij wilt verzorgen.

Het is dus allemaal vertrokken vanuit de passie voor een gezond en verzorgd lichaam. Niet het lichaam verbergen of maskeren, gewoon verwennen en verzorgen.

Take care of your body. It’s the only place you have to live in.

We willen dat het voor iedereen mogelijk is om onze kwaliteitsvolle producten te gebruiken en dit aan een eerlijke prijs. Consumenten kunnen bij ons terecht via de webshop, via homeparty’s  of als we op beurzen staan. Maar eigenlijk is Nosmetics vooral een groothandel, wij zorgen ervoor dat onze producten bij het salon, welnesscentra of schoonheidsinstituut bij u in de buurt geraakt.

Wat willen we verder nog bereiken?

Iedereen heeft het recht op onze kwaliteitsvolle producten en daarom willen we het ook mogelijk maken voor iedereen om deze te kunnen bemachtigen. Vandaar dat we deze webshop hebben, maar we zijn fysiek ook te vinden. Zo doen we beurzen, homeparty’s en zijn we ook te vinden in enkele salons.

We zijn al heel fier op hoever we op deze korte tijd staan. Maar we zijn er nog niet. We willen ons bedrijf met onze producten meer verspreiden en bekender maken. Later willen we ons nog meer gaan uitbreiden naar de gezondheid- en sportkant. Hiervoor moet je ons blijven volgen!

We zijn ook volop bezig met een eigen natuurlijk assortiment te maken.

 

Tijdlijn:

We vinden het leuk dat jullie ons een beetje kunnen volgen en daarom houden we hier een korte simpele tijdlijn bij van onze hoogtepunten en bereikte mijlpalen.

2016-05-10
Inschrijving

Om een bedrijf te starten moet je ingeschreven zijn bij de KBO (Kruispuntbank der Ondernemingen).

2016-06-05
Artikel in Naildesign

We kregen al snel een vermelding in een magazine met de distributie van onze Cuccio producten.

 

Naildesign

2016-06-22
Producten

De dag dat we al onze producten hadden. Dit was natuurlijk onze voorraad en we moeten steeds bijbestellen en uitbreiden. Maar de eerste keer dat je al je producten in huis hebt is toch een speciaal moment.

Eerste voorraad

2016-06-26
Oldtimerrit Hoogstraten

Om aan kennissen onze producten al eens voor te stellen mochten we met een klein standje staan op de oldtimerrit in Hoogstraten georganiseerd door mijn papa. Dit was een goede oefening voor later.

2016-07-01
Officiële website launch

De aftelpagina verdween en onze website en webshop kwam tevoorschijn. Na heel veel werk erin gestoken te hebben mochten we trots zijn op het resultaat.

2016-07-03
Paaptornooi Moemoe

Ook op een paaptornooi van mijn moemoe mocht ik eens oefenen met een stand van Nosmetics. Het is leuk om aan kennissen onze producten voor te stellen en positieve feedback terug te krijgen.

2016-07-14
Opendeurdag Nosmetics

Met een lekker hapje en drankje mocht iedereen kennis komen maken met Nosmetics. Het was een heel gezellige, drukke en succesvolle avond.

Opendeurdag Nosmetics

2016-08-07
Eerste Homeparty

Onze eerste homparty met onze producten was heel spannend. Maar we hadden er direct de smaak te pakken.

2016-08-23
Homeparty Stabroek

Elke keer weer vind ik het leuk om mijn producten fier te kunnen voorstellen aan de mensen die erin geïnteresseerd zijn.

2016-09-25
Beurs Gezellig Samenzijn

We waren nu klaar om op een beurs te gaan staan. Iedereen was heel geïnteresseerd in onze natuurlijke producten. Het was zoals de naam het ook zegt een heel gezellige namiddag.

2016-10-01
Statuut Student-Ondernemer

Aangezien ik nog student ben en een eigen zaak heb ben ik een student-ondernemer. Deze titel heb ik nu ook officieel gekregen van de Universiteit van Antwerpen.

UAntwerpen

2016-10-07
50+ Expo

Op deze drie-daagse grote beurs in de Limburghal in Genk zijn we als bedrijf en persoon heel erg gegroeid, het was een zeer interessante en leerrijke ervaring.

2016-10-08
Interview Radio GRK

De tweede dag op de 50+ expo (8 oktober 2016) werden we opeens verrast met een microfoon voor onze ogen. De lokale radio GRK op 107.4FM wou een interview met ons. En dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg.

Radio GRK

2016-10-25
Artikel in Twinkle Magazine

Bij Twinkle vonden ze onze start-up met vooral natuurlijke producten ook zeker de moeite waard om een artikel over te wijden. En wij zijn vereerd voor deze kans.

Lees hier het artikel. 

Twinkle Artikel

2016-11-17
Deel van de 'Trotscampagne' van Antwerpen

Antwerpen is een broedplaats voor ondernemende studenten, docenten en organisaties. Daar zijn wij fier op. Op deze pagina verzamelen wij al hun projecten en activiteiten. Even serieus:wij zijn trots op jou!” –> En daar mogen wij deel vanuit maken! 

Lees hier het artikel.

2016-11-26
Kerst & Creatief Beurs in Antwerpen Expo

Twee dagen lang stonden we als stand helemaal aangekleed in de kerstsfeer en kerststemming in Antwerpen Expo.

2016-11-30
Vermelding Ladiesnight in de Impuls

Woensdag 30 november 2016 kregen we een verrassing in de bus. Opeens stond er in het blaadje De Impuls een vermelding van onze Kerst Ladiesnight van een week later. Een mooie afbeelding van onze flyer. Leuk om dit zien te verschijnen.

Bekijk hier het artikel.

2016-12-03
Geïnterviewd op RTV / TV Plus

Omdat ze het interessant vonden dat een jonge vrouw van 20 uit een achterhoek in de Kempen als student-ondernemer haar eigen bedrijf was begonnen, mochten we onszelf samen met onze producten komen voorstellen.

Heel het weekend werd ons interview in lus afgespeeld en ook op social media verscheen er een filmpje. We zijn hier zo trots op!

Bekijk hier de filmpjes! 

Nosmetics op tv

2016-12-09
Reclame Gazet van Antwerpen voor Ladiesnight

De Gazet van Antwerpen had iets opgevangen van ons evenement en vond het de moeite waard om dit te vermelden in hun rubriek van komende evenementen. Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Want hoe beter het woord rond gaat, des te meer mensen kunnen genieten van ons evenement.

Bekijk hier de reclame die GVA voor ons maakte.

2016-12-10
Eerste eigen beurs georganiseerd: Kerst Ladiesnight Hoogstraten 2016

Nosmetics vindt het heel belangrijk dat mensen een fantastische Kersttijd beleven. Daarom besloten we om een gezellige Kerst Ladiesnight te organiseren. We brachten daarom verschillende zaken / bedrijven bijeen om dit waar te maken.

Bekijk alles op onze pagina: Herbeleef onze Kerst Ladiesnight Hoogstraten 2016

Kerst Ladiesnight Hoogstraten

2016-12-12
Artikel in de Gazet van Antwerpen

Tijdens onze Ladiesnight is er een journalist van de Gazet van Antwerpen een bezoekje komen brengen. Hij was volgens ons positief verrast, want de maandag daarop (12 december 2016) stond er een vermelding van ons geslaagd evenement. Dit was onder de rubriek ‘Nieuws uit uw gemeente’.

Bekijk hier het artikel.

2017-02-16
New Lifestyle Fair l Luxury Event

Een lokaal luxe event konden we natuurlijk niet laten schieten. We moesten gewoon aanwezig zijn op het luxe event in de veilinghallen in Hoogstraten, onze thuis provincie. Omdat we er stonden met onze kwaliteitsvolle producten hoorden we zeker bij de rest: luxe juwelen, luxe auto’s, culinaire hoogstandjes, de nieuwste modetrends, luxueus wonen en live entertainment.

Ook hebben we er enkele bekende Vlamingen ontmoet zoals Miss België Romanie Schotte en Axel Daeseleire. We konden het natuurlijk niet laten om snel even met hen op de foto te gaan voor onze stand. Zo werden we ook nog gezien op de site van Miss België.

Bekijk meer

New Lifestyle Fair

Zie hier onze galerij