Ja, een dagelijkse huidverzorgingsroutine is een essentiële stap op weg naar een verzorgde huid, zolang als je routine je huid helpt en niet beschadigd. Velen onder ons zijn zich er niet van bewust dat bepaalde gewoontes eigenlijk leiden tot problemen voor de nieuwe huid en ze niet oplossen. Daarom geven we hierbij de gewoontes die je moet doorbreken om te stoppen je huid nog meer te beschadigen. Sommige van deze gewoontes doe je misschien wel elke dag?

 

1. Velen van ons geloven dat des te sterker of straffer een product is, des te beter het zal werken. De waarheid is dat producten met sterke ingrediënten je huid sneller zullen beschadigen als ze te sterk zijn.

 

2. Een van de belangrijkste stappen van de huidverzorging is het bepalen van jouw huidtype. Dit is bepalend voor welke verzorgingsproducten (en schoonheidsproducten) het best geschikt zijn voor jouw huid. Zo kan je het beste inspelen op de noden van je huid en lichaam en hiervoor de beste huidbehandeling en -verzorging gebruiken.

 

3. Het kan zo relaxerend zijn, maar lange en warme douches kunnen je huid echt beschadigen. De warmte van de waterstralen haalt de natuurlijke oliën van je huid, wat resulteert in een droge en ruwe huid. Dit merk je dus ook vaker in de winter, omdat je dan gemakkelijker onder een extra hete douche gaat.

 

4. We willen niet moeilijk doen, maar net zoals een te warme douche schadelijk is, kan ook een te koude douche slecht zijn voor je huid. Een te koude douche kan er evenals een warme douche voor zorgen dat je huid uitdroogt. Een tip: gebruik warm water om je poriën te openen en splash wat koeler water aan het einde om ze terug te sluiten.

 

5. Onze huid is constant in beweging en verandert onafgebroken, samen met de rest van ons lichaam. Als de producten die je gebruikt niet het resultaat geven die je verlangt, overweeg dan om over te stappen naar een ander product. Volgens schoonheidsspecialisten kunnen factoren zoals ouder worden en klimaatveranderingen ervoor zorgen dat jouw huidverzorgingsproducten anders werken.

 

6. De eerlijke (en een beetje vieze) waarheid is dat het niet frequent veranderen van bijvoorbeeld je kussensloop kan leiden tot reactivatie van acne en andere huidproblemen. Iedereen houdt natuurlijk net iets meer van 1 bepaald heerlijke kussensloop, maar ze kunnen immens veel vuil, schilfers en oliën bevatten van je eigen huid en haar.

 

We hopen dat je in de toekomst deze 6 tips in je achterhoofd houdt als je nog eens in de winkel staat te twijfelen over welke producten je nu gaat meebrengen. Ohja en verander die kussensloop eens wat vaker, je doet jezelf er een plezier mee. 😉