Wij meisjes kennen het allemaal. We doen ons best voor mooie en verzorgde nagels. We lakken ze met precisie in onze favoriete kleur. Wanneer ze dan eindelijk klaar zijn en terug helemaal mooi zijn we tevreden. Maar dan een paar uur later kijken we nog eens naar ons werk en zien we al een gechipte lak… Hier zijn 10 tips die je kan gebruiken om je van deze miserie te verhelpen.

 

1. Maak je nagels schoon voordat je nagellak aanbrengt

Het reinigen en ontvetten van je nagels en handen is cruciaal voordat je producten gaat aanbrengen. Als er vuil zit tussen je nagel en de lak leidt dit tot een slechtere aanhechting van je product. Ook vette nagels zorgen ervoor dat de lak een kortere draagtijd zal hebben. Als je weet dat je binnenkort je nagels wilt doen, probeer dan 3 dagen geen al te vetten crèmes aan te brengen die in je nagel kunnen trekken.

Een buffervijl is een handige tool om je nageloppervlak glad te maken zonder bubbeltjes en/of oneffenheden. Met deze vijl haal je een minuscuul dun laagje van je natuurlijke nagel, maar dit is zo weinig dat je nagel er niet zwakker van wordt.

Het is slim om je handen ook even te desinfecteren. Het laatste wat je wilt is dat er schimmels en/of bacteriën onder je lak vastzitten waar ze lekker verder kunnen broeden. Sanispray is een desinfecterende spray die zowel schimmels als bacteriën dood. Je kan hiermee zowel je handen als je materiaal mee behandelen.

 

2. Week je nagels niet in water

In de vorige stap staat inderdaad om je nagels schoon te maken, maar doe dit niet al teveel met water. Salons laten je handen vaak eerst weken in warm water. Eigenlijk is niet zo goed als je je nagels hierna gaat lakken. Nagels zuigen namelijk water op en gaan als gevolg hierop uitzetten. Wanneer je nagels drogen gaan ze terug krimpen, maar dit zorgt ervoor dat je manicure niet meer passend is. Doe je nagels daarom ook niet direct als je uit bad of uit de douche komt.

 

3. Vijl je nagels in de natuurlijke vorm van je nagelranden

nagellakDoordat je je nagels in hun natuurlijke (ronde) vormen gaat vijlen, lopen ze minder risico om te breken.

 

4. Duw je nagelriemen naar achter

Als je nagllak of basecoat je nagelriemen of nagelranden raakt ontstaat er lucht onder en ongelijkheden. Doordat de randen van je nagellak dan niet op de nagel zijn, maar op de huid gaan deze sneller lossen. Duw daarom ook altijd voordat je begint je nagelriemen naar achter om dit risico te verkleinen.

 

5. Breng een base coat aan

Gebruik transparante nagellak of een echte basecoat als basislaag om verder je kleurlak op aan te brengen. Een basecoat beschermt eveneens de natuurlijke nagel zodat de kleur van de kleurlak niet in de nagel trekt.

 

6. Breng dunne laagjes aan, zodat ze sneller droger

Vaak brengen we een te dikke laag lak aan omdat we een optimale dekking willen. Dit zorgt er echter voor dat de lak minder goed kan hechten aan de natuurlijke nagel. Je kan dus beter een paar lagen aanbrengen totdat de lak niet meer doorzichtig is ipv in één keer een te dikke laag aan te brengen.

De nagellakken van Nosmetics zijn geformuleerd met Triple Pigmentation Technology voor een rijke dekking in één laag en een volledige bedekking in twee lagen.

 

7.Laat je nagels drogen

Het lastigste aan je nagels lakken is het laten drogen van je nagels. De meeste beschadigingen van je nagellak gebeuren tijdens de droogtijd. Beter gebruik je dus een sneldrogende lak zoals de 7 Seconden Reactieve Topcoat. Deze lak bevat een sneldrogende formule die ervoor zorgt dat de kleurlak op de natuurlijke nagel sneller gaat drogen.

 

8. Sluit af met een topcoat

Een topcoat dient als bescherming tegen beschadigingen van je net aangebrachte nagellak. De High Gloss Top Coat bevat UV-absorberende middelen om de kleurlak te beveiligen met een hoogglans afwerking.

 

9. Stromend koud water

Beëindig je nagelbehandeling met een koude stroom water. Koud water verstijft de nagellak waardoor deze langer blijft zitten.

 

10. Uitgroei verbergen

Je hebt een paar dagen geleden (of een week of twee) je nagels zo goed gelakt dat ze er nu nog altijd mooi opzitten. Het is dus nog niet nodig om ze eraf te halen en nieuwe op te doen, maar je zit wel een beetje verveeld door de zichtbare uitgroei. Deze kan je mkkelijk verbergen door een laagje glitternagellak erover te doen. Het is een nieuwe look en je kan er weer een paar dagen tegenaan. Je kan de glitterlak ook alleen bij de aanzet van je nagels zetten en ‘uitvegen’ naar de top van je nagel zodat je een mooi ombre effect krijgt.
nagellak

Besluit

Neem de tijd om je nagels te lakken om het beste resultaat te bekomen. Een resultaat waar jij en anderen langer dan een paar uur van kunnen genieten. Des te grondiger je te werk gaat, des te langer je nagels mooi gelakt blijven.

 

Follow my blog with Bloglovin